Tekstikauppa.com ja suhteellisen onnistuneita esimerkkejä duuneista

Asiakas: Lainasto Oy

Mitä tehtiin? Kyselytutkimus TNS-gallupin kanssa suomalaisten tavasta lomailla velaksi. Tutkimuksesta kirjoitettiin yli 50 mediassa. Tämä oli ennätys omalla alallaan, sillä pikavipit eivät ole median lempiaiheita, poislukien ongelmatapaukset.

 

Asiakas: Työelämän Infopiste Oy

Mitä tehtiin? Räätälöitiin tiedote tohtorien työllistymisen haasteista suoraan Helsingin Sanomille, joka julkaisi jutun kotimaan uutisissa. Asiakkaan yhteydenotosta jutun julkaisuun kesti kolme päivää.

Asiakas: R-Collection

Mitä tehtiin? Vuosijulkaisun tekstisuunnittelu ja Design-museon näyttelyn materiaalit. Yhdelle Suomen legendaarisimmista vaatemerkeistä.

 

 

Asiakas: WSOY

Mitä tehtiin? Tiedote Topi Sorsakosken elämäkerran julkaisemisesta. Aamulehden tekemä juttu tässä. Aihe päätyi lopulta myös Ilta-Sanomien lööppiin. Lisäksi tehtiin 100 000 silmäparia tavoittanut somepäivityskampanja.

 

 

Näin Wikipedia toimii tehokkaana markkinointikanavana

Wikipedia-markkinointi saattaa kuulostaa epäilyttävältä. Se on kuitenkin oikein toteutettuna tehokas ja täysin hyväksyttävä markkinointiväline. Sivuston muokkauksia seurataan aktiivisesti, eikä perinteinen markkinointi mene läpi. Pitää siis pysytellä faktoissa. Ja tässä on koko jutun idea. Useat suomalaiset kunnat ovat jättäneet Wikipedia-sivunsa oman onnensa nojaan. Kun kunnan omilla sivuilla ja esitteissä maalaillaan ummet ja lammet, Wikipediassa markkinoinnista vastaa räntäsateessa nököttävä kirkko. Käytännössä Wikipedia-sivu on siis kuin journalistinen artikkeli, jonka saa kuvittaa monipuolisesti. Minkä tahansa kunnan voi esitellä yhtä laajasti kuin New Yorkin. Sivulla voi vahvistaa mielikuvia ja tuoda kunnan omille sivuille lisää kävijöitä, kunhan muistaa olla objektiivinen, unohtaa mainostaminen ja viitata puolueettomiin lähteisiin. Tämä on edullista ja tärkeää maineenhallintaa.

Parhaiten tällaisen projektin toteuttaa kokenut toimittaja, joka näkee kokonaisuuden tarpeeksi etäältä.

 

 

Hyvä tiedote = tehokas mainos

Paras ja edullisin tapa saada oma markkinointiviesti perille on kirjoittaa erinomaisia tiedotteita tai mielipidekirjoituksia. Median murros takaa osaltaan sen, että toimituksissa on entistä vähemmän aikaa tehdä yhtä juttua. Perustellut tiedot ja näkemykset käyvät hyvin kaupaksi muillakin toimialoilla, varsinkin kun niitä jakaa maksutta. Tästä esimerkkinä vaikkapa Terveystalo, jonka asiantuntijat pääsevät huomattavan usein ääneen verkkomedioissa ja tulevat mainostaneeksi samalla yhtiön palveluita.

Kiinnostuitko?

pyyda_tarjous

Lehdistötiedotteen malli

Parhaimmillaan hyvä lehdistötiedote ylittää uutiskynnyksen sellaisenaan. Sen laatiminen on hyvältä kirjoittajalta suhteellisen yksinkertaista. Tässä perusasioita ja vinkkejä vasta-alkajalle Tekstikauppa.comin kirjoittajilta.

Otsikko

Otsikko kertoo sen, mikä tiedotteessa on kiinnostavaa ja merkittävää. Tiivistä, tiivistä ja tiivistä. Kuvittele tiedote valmiiksi jutuksi lehden sivuille.

Uutinen, muista uutinen!

Moni toimitusjohtaja ei ymmärrä istuvansa uutisen päällä. Kun se on löytynyt joko omin avuin tai ulkopuolisen avustuksella, nosta uutinen tiedotteen kärkeen. Nyt haetaan laajaa levikkiä. Älä puhu omasta puolestasi, puhu kaikkien yhteisen edun nimissä. Älä panttaa tietoa, jaa  sitä, levitä yleistä hyvää. Parhaimmillaan tiedote saa miljoonayleisön. Siihen ei välttämättä tarvita montaa läpimenoa.

Ole populisti

Ole kansantajuinen. Käytä selkeää kieltä. Vältä alasi slangia. Vältä kapulakieltä. Vältä vaikeita termejä. Ole positiivinen ja kannustava.

Muista kuva

Kuva, grafiikka tai video ovat omiaan vauhdittamaan tiedotteen läpimenoa. Unohda kuvapankkikuvat ja muu pönötys. Palkkaa hyvä kuvaaja ja kuuntele häntä.

Ole tavoitettavissa

Pidä kännykkä käden ulottuvilla koko päivän.

Huomioi päivän muu uutistarjonta 

Aina ei ole oikea hetki lähteä puskemaan mediaan. Hyväkin tiedote jää sivuun kiivaana uutispäivänä. Vältä vaaliruuhkaa tai muuten suuria uutispäiviä. Kun aika tuntuu olevan oikea, lähetä tiedote aamuvarhaisella. Sunnuntai on yleensä paras päivä. Tarjontaa on vähän ja tiedote elää vielä maanantaina.

 

Oikeaoppinen tiedote on myös halpa ja tehokas mainos!

pyyda_tarjous

Hakukoneoptimoitu teksti – Lehdistötiedote on menestys

Näin teet hakukoneoptimoidun lehdistötiedotteen. 

1. Valitse avainsanat ja tarkista samalla, että ne ovat yleisesti käytössä Googlessa. Brändiäkin tärkeämpi sana on tuotteen tai palvelun yleisnimitys.

2. Hakukoneoptimoitu teksti =  avainsanat tiedotteen otsikossa, leipätekstissä ja linkeissä.

3. Lisää keskeisistä avainsanoista linkkejä myös sivuston sisälle. Tarkista, että voit muokata seuraavia elementtejä sisällönhallintajärjestelmässä: title ja meta description. Hakukoneet ylipäätään arvostavat title-elementin tarjoamaa tietoa.

4. Lehdistötiedote kannattaa julkaista myös ajankohtaista-osiosta, lehdistöhuoneen pääsivulta sekä tuotesivuilta. I

5. Pyydä julkaisevia tahoja linkittämään sivustollesi niistä linkkikohdista, jotka olet lisännyt tiedotteeseen. Tämä voi olla hankalaa, mutta kannattaa yrittää.

6. Tämä on selkeästi meidän heiniä. Pyydä edullinen tarjous. http://www.tekstikauppa.com

ABC: Lehdistötiedote – Mikä sen ydin oikeastaan on?

Lehdistötiedote on tarkoitettu sellaisenaan julkaistavaksi. Harvat tiedotteet kuitenkaan menevät sanatarkastti läpi, joten tiedotteen kirjoittajan on tunnettava toimittajan mielenliikkeet ja oikut. Oikea tiedote oikeaan mediaan tuottaa myös paremman lopptuloksen. Ensiarvoisen tärkeää on myös löytää uutiskärki omista tekemisistään. Moni suomalaisyritys tekeekin uutisarvoisia asioita, joista kukaan ei saa koskaan tietää.

Suomen kustannustehokkaimmat lehdistötiedotteet saat osoitteesta: http://www.tekstikauppa.com