Näin Wikipedia toimii tehokkaana markkinointikanavana

Wikipedia-markkinointi saattaa kuulostaa epäilyttävältä. Se on kuitenkin oikein toteutettuna tehokas ja täysin hyväksyttävä markkinointiväline. Sivuston muokkauksia seurataan aktiivisesti, eikä perinteinen markkinointi mene läpi. Pitää siis pysytellä faktoissa. Ja tässä on koko jutun idea. Useat suomalaiset kunnat ovat jättäneet Wikipedia-sivunsa oman onnensa nojaan. Kun kunnan omilla sivuilla ja esitteissä maalaillaan ummet ja lammet, Wikipediassa markkinoinnista vastaa räntäsateessa nököttävä kirkko. Käytännössä Wikipedia-sivu on siis kuin journalistinen artikkeli, jonka saa kuvittaa monipuolisesti. Minkä tahansa kunnan voi esitellä yhtä laajasti kuin New Yorkin. Sivulla voi vahvistaa mielikuvia ja tuoda kunnan omille sivuille lisää kävijöitä, kunhan muistaa olla objektiivinen, unohtaa mainostaminen ja viitata puolueettomiin lähteisiin. Tämä on edullista ja tärkeää maineenhallintaa.

Parhaiten tällaisen projektin toteuttaa kokenut toimittaja, joka näkee kokonaisuuden tarpeeksi etäältä.

 

 

 

 

 

 

 

Yrittäjä, näillä ohjeilla maallikko ymmärtää sinua!

Mainostoimisto turku

 

Yritysjargonin koukerot on helppo omaksua, mutta niille sokeutuu nopeasti. Tajuatko mistä puhut, kun käytät näitä sanoja?

 

Henkilöstö = työntekijät
Tiimi = työryhmä
Juurikin näin = juuri näin
Junior = nuorempi
Panostaa = kiinnittää erityistä huomiota (vain asetta panostetaan)

.

img_2591

Dynaaminen = kaoottinen

.

Etsimme hyvää tyyppiä = Etsimme tehtävään soveltuvaa ihmistä
Partner = yhtiökumppani
Fokus = tähtäin
Visio = näkemys
Out of the box = käyttövalmis
Muutosvastarinta = kitinä

.

img_2589

Brändi = polttomerkki karjan merkitsemiseen

.

Jalkauttaminen = Jonkun pitäisi tehdä asia käytännössä.
Kohti uusia haasteita = MItään järkevää ei ole näköpiirissä.
Case = tapaus, tilanne, asiantila
Isossa kuvassa = kokonaisuudessa
Otatko kopin? = Tekisitkö tämän?
Plätformi = alusta

.

img_2592

.

Asiakasrajapinta = Suora käännös sanasta customer interface.

.

Haastava työtehtävä = mahdoton
Meillä on jatkuva tarve = Kukaan ei pysy meillä töissä.
Missio = lähinnä jumalallinen tehtävä
Pidetty työntekijä = yleensä jo kuollut työntekijä

.

teksti: Tekstikauppa.com

Kohu-uutisen logiikka. Näin teet sen mistä tahansa asiasta!

TIedotemalli

 

Päivä 1. Kekkosen ilmestyminen hämmentää

Minkä tahansa sanaparin perään voi liittää sanan ”hämmentää”. Hyvin yleinen tapa tehdä nykyisin otsikko ei mistään. Sukua lööppisanaparille: Kansa raivostui. Ja kansahan raivostuu, kun kahta vihaista eläkeläistä on haastateltu ja kysytty mielipidettä kesäfestivaaleista.

Päivä 2. Kekkosen ilmestymisestä nousi kohu!

Sana kohu on matkannut suomalaisessa lööppijournalismissa jo 1970-luvulta saakka. Kohu on keveämpi ja epämääräisempi vastine hälylle ja ylipäänsä julkiselle huomiolle. Sanan voi myös lisätä minkä tahansa asian perään.

Päivä 3. Onko Kekkosella kaksoisolento?

1960-luvun anarkistisessa sarjakuvassa muumien lehti ei myynyt, joten he turvautuivat lööppiin: Ovatko Vilijonkan korut aitoja? Lisäämällä kysymysmerkin otsikkoon kirjoittaja ikään kuin luistaa vastuusta. Painos myytiin heti loppuun.

Päivä 4. Nyt puhuu Kekkoseksi epäilty mies itse!

Klassikko. Puolustuksen puheenvuoro. Kun muumit olivat julkaisseet perättömän olettamuksen kysymysmerkillä, Vilijonkka ryntäsi toimitukseen tuohtuneena ja ilmoitti korujen olevan aitoja. Seuraavan päivä lööppi olikin: Vilijonkan korut aitoja! Tässä Tove ja Lars Janssonin 1960-luvun sarjakuvassa on suomalaisen viihdejournalismin ja sosiaalisen sekoilun ydin.

Päivä 5. Vale-Kekkonen käveli ovesta pihalle – koki elämänsä yllätyksen!

Aurinko nousi aamulla. Katso shokkikuvat!

Teksti: Tekstikauppa.com

Hyvä tiedote = tehokas mainos

Paras ja edullisin tapa saada oma markkinointiviesti perille on kirjoittaa erinomaisia tiedotteita tai mielipidekirjoituksia. Median murros takaa osaltaan sen, että toimituksissa on entistä vähemmän aikaa tehdä yhtä juttua. Perustellut tiedot ja näkemykset käyvät hyvin kaupaksi muillakin toimialoilla, varsinkin kun niitä jakaa maksutta. Tästä esimerkkinä vaikkapa Terveystalo, jonka asiantuntijat pääsevät huomattavan usein ääneen verkkomedioissa ja tulevat mainostaneeksi samalla yhtiön palveluita.

Kiinnostuitko?

pyyda_tarjous

Lehdistötiedotteen malli

Parhaimmillaan hyvä lehdistötiedote ylittää uutiskynnyksen sellaisenaan. Sen laatiminen on hyvältä kirjoittajalta suhteellisen yksinkertaista. Tässä perusasioita ja vinkkejä vasta-alkajalle Tekstikauppa.comin kirjoittajilta.

Otsikko

Otsikko kertoo sen, mikä tiedotteessa on kiinnostavaa ja merkittävää. Tiivistä, tiivistä ja tiivistä. Kuvittele tiedote valmiiksi jutuksi lehden sivuille.

Uutinen, muista uutinen!

Moni toimitusjohtaja ei ymmärrä istuvansa uutisen päällä. Kun se on löytynyt joko omin avuin tai ulkopuolisen avustuksella, nosta uutinen tiedotteen kärkeen. Nyt haetaan laajaa levikkiä. Älä puhu omasta puolestasi, puhu kaikkien yhteisen edun nimissä. Älä panttaa tietoa, jaa  sitä, levitä yleistä hyvää. Parhaimmillaan tiedote saa miljoonayleisön. Siihen ei välttämättä tarvita montaa läpimenoa.

Ole populisti

Ole kansantajuinen. Käytä selkeää kieltä. Vältä alasi slangia. Vältä kapulakieltä. Vältä vaikeita termejä. Ole positiivinen ja kannustava.

Muista kuva

Kuva, grafiikka tai video ovat omiaan vauhdittamaan tiedotteen läpimenoa. Unohda kuvapankkikuvat ja muu pönötys. Palkkaa hyvä kuvaaja ja kuuntele häntä.

Ole tavoitettavissa

Pidä kännykkä käden ulottuvilla koko päivän.

Huomioi päivän muu uutistarjonta 

Aina ei ole oikea hetki lähteä puskemaan mediaan. Hyväkin tiedote jää sivuun kiivaana uutispäivänä. Vältä vaaliruuhkaa tai muuten suuria uutispäiviä. Kun aika tuntuu olevan oikea, lähetä tiedote aamuvarhaisella. Sunnuntai on yleensä paras päivä. Tarjontaa on vähän ja tiedote elää vielä maanantaina.

 

Oikeaoppinen tiedote on myös halpa ja tehokas mainos!

pyyda_tarjous

Hakukoneoptimoitu teksti – Lehdistötiedote on menestys

Näin teet hakukoneoptimoidun lehdistötiedotteen. 

1. Valitse avainsanat ja tarkista samalla, että ne ovat yleisesti käytössä Googlessa. Brändiäkin tärkeämpi sana on tuotteen tai palvelun yleisnimitys.

2. Hakukoneoptimoitu teksti =  avainsanat tiedotteen otsikossa, leipätekstissä ja linkeissä.

3. Lisää keskeisistä avainsanoista linkkejä myös sivuston sisälle. Tarkista, että voit muokata seuraavia elementtejä sisällönhallintajärjestelmässä: title ja meta description. Hakukoneet ylipäätään arvostavat title-elementin tarjoamaa tietoa.

4. Lehdistötiedote kannattaa julkaista myös ajankohtaista-osiosta, lehdistöhuoneen pääsivulta sekä tuotesivuilta. I

5. Pyydä julkaisevia tahoja linkittämään sivustollesi niistä linkkikohdista, jotka olet lisännyt tiedotteeseen. Tämä voi olla hankalaa, mutta kannattaa yrittää.

6. Tämä on selkeästi meidän heiniä. Pyydä edullinen tarjous. http://www.tekstikauppa.com

ABC: Lehdistötiedote – Mikä sen ydin oikeastaan on?

Lehdistötiedote on tarkoitettu sellaisenaan julkaistavaksi. Harvat tiedotteet kuitenkaan menevät sanatarkastti läpi, joten tiedotteen kirjoittajan on tunnettava toimittajan mielenliikkeet ja oikut. Oikea tiedote oikeaan mediaan tuottaa myös paremman lopptuloksen. Ensiarvoisen tärkeää on myös löytää uutiskärki omista tekemisistään. Moni suomalaisyritys tekeekin uutisarvoisia asioita, joista kukaan ei saa koskaan tietää.

Suomen kustannustehokkaimmat lehdistötiedotteet saat osoitteesta: http://www.tekstikauppa.com