Näin Wikipedia toimii tehokkaana markkinointikanavana

Wikipedia-markkinointi saattaa kuulostaa epäilyttävältä. Se on kuitenkin oikein toteutettuna tehokas ja täysin hyväksyttävä markkinointiväline. Sivuston muokkauksia seurataan aktiivisesti, eikä perinteinen markkinointi mene läpi. Pitää siis pysytellä faktoissa. Ja tässä on koko jutun idea. Useat suomalaiset kunnat ovat jättäneet Wikipedia-sivunsa oman onnensa nojaan. Kun kunnan omilla sivuilla ja esitteissä maalaillaan ummet ja lammet, Wikipediassa markkinoinnista vastaa räntäsateessa nököttävä kirkko. Käytännössä Wikipedia-sivu on siis kuin journalistinen artikkeli, jonka saa kuvittaa monipuolisesti. Minkä tahansa kunnan voi esitellä yhtä laajasti kuin New Yorkin. Sivulla voi vahvistaa mielikuvia ja tuoda kunnan omille sivuille lisää kävijöitä, kunhan muistaa olla objektiivinen, unohtaa mainostaminen ja viitata puolueettomiin lähteisiin. Tämä on edullista ja tärkeää maineenhallintaa.

Parhaiten tällaisen projektin toteuttaa kokenut toimittaja, joka näkee kokonaisuuden tarpeeksi etäältä.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s