Kohu-uutisen logiikka. Näin teet sen mistä tahansa asiasta!

TIedotemalli

 

Päivä 1. Kekkosen ilmestyminen hämmentää

Minkä tahansa sanaparin perään voi liittää sanan ”hämmentää”. Hyvin yleinen tapa tehdä nykyisin otsikko ei mistään. Sukua lööppisanaparille: Kansa raivostui. Ja kansahan raivostuu, kun kahta vihaista eläkeläistä on haastateltu ja kysytty mielipidettä kesäfestivaaleista.

Päivä 2. Kekkosen ilmestymisestä nousi kohu!

Sana kohu on matkannut suomalaisessa lööppijournalismissa jo 1970-luvulta saakka. Kohu on keveämpi ja epämääräisempi vastine hälylle ja ylipäänsä julkiselle huomiolle. Sanan voi myös lisätä minkä tahansa asian perään.

Päivä 3. Onko Kekkosella kaksoisolento?

1960-luvun anarkistisessa sarjakuvassa muumien lehti ei myynyt, joten he turvautuivat lööppiin: Ovatko Vilijonkan korut aitoja? Lisäämällä kysymysmerkin otsikkoon kirjoittaja ikään kuin luistaa vastuusta. Painos myytiin heti loppuun.

Päivä 4. Nyt puhuu Kekkoseksi epäilty mies itse!

Klassikko. Puolustuksen puheenvuoro. Kun muumit olivat julkaisseet perättömän olettamuksen kysymysmerkillä, Vilijonkka ryntäsi toimitukseen tuohtuneena ja ilmoitti korujen olevan aitoja. Seuraavan päivä lööppi olikin: Vilijonkan korut aitoja! Tässä Tove ja Lars Janssonin 1960-luvun sarjakuvassa on suomalaisen viihdejournalismin ja sosiaalisen sekoilun ydin.

Päivä 5. Vale-Kekkonen käveli ovesta pihalle – koki elämänsä yllätyksen!

Aurinko nousi aamulla. Katso shokkikuvat!

Teksti: Tekstikauppa.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s