Lehdistötiedotteen malli

Parhaimmillaan hyvä lehdistötiedote ylittää uutiskynnyksen sellaisenaan. Sen laatiminen on hyvältä kirjoittajalta suhteellisen yksinkertaista. Tässä perusasioita ja vinkkejä vasta-alkajalle Tekstikauppa.comin kirjoittajilta.

Otsikko

Otsikko kertoo sen, mikä tiedotteessa on kiinnostavaa ja merkittävää. Tiivistä, tiivistä ja tiivistä. Kuvittele tiedote valmiiksi jutuksi lehden sivuille.

Uutinen, muista uutinen!

Moni toimitusjohtaja ei ymmärrä istuvansa uutisen päällä. Kun se on löytynyt joko omin avuin tai ulkopuolisen avustuksella, nosta uutinen tiedotteen kärkeen. Nyt haetaan laajaa levikkiä. Älä puhu omasta puolestasi, puhu kaikkien yhteisen edun nimissä. Älä panttaa tietoa, jaa  sitä, levitä yleistä hyvää. Parhaimmillaan tiedote saa miljoonayleisön. Siihen ei välttämättä tarvita montaa läpimenoa.

Ole populisti

Ole kansantajuinen. Käytä selkeää kieltä. Vältä alasi slangia. Vältä kapulakieltä. Vältä vaikeita termejä. Ole positiivinen ja kannustava.

Muista kuva

Kuva, grafiikka tai video ovat omiaan vauhdittamaan tiedotteen läpimenoa. Unohda kuvapankkikuvat ja muu pönötys. Palkkaa hyvä kuvaaja ja kuuntele häntä.

Ole tavoitettavissa

Pidä kännykkä käden ulottuvilla koko päivän.

Huomioi päivän muu uutistarjonta 

Aina ei ole oikea hetki lähteä puskemaan mediaan. Hyväkin tiedote jää sivuun kiivaana uutispäivänä. Vältä vaaliruuhkaa tai muuten suuria uutispäiviä. Kun aika tuntuu olevan oikea, lähetä tiedote aamuvarhaisella. Sunnuntai on yleensä paras päivä. Tarjontaa on vähän ja tiedote elää vielä maanantaina.

 

Oikeaoppinen tiedote on myös halpa ja tehokas mainos!

pyyda_tarjous

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s